logo

Svartdalen – en liten urskog midt i Oslo

Svartdalen i Oslo

Vi er endelig tilbake folkens!

Etter en god stund med nesten daglige Oslobilder, legger vi nå om tempoet noe. Vi vil heretter legge ut to bildeserier ukentlig – nå med flere bilder, kanskje en liten tekst og vi skal prøve å gå litt mer i dybden på stedene vi besøker.

Håper dere liker den nye stilen! Har du tips om steder vi bør besøke, legg gjerne igjen en kommentar under, eller send oss en e-post på post@oslo360.no.

Svartdalen

Har du vært i Svartdalen?  Om du er heldig nok til å bo på østkanten i sentrum, så har du en liten urskog ikke langt fra deg! I Svartdalen finner du en fin blanding av gode stier og falne gamle trær som, med litt fantasi, kan ha ligget der i hundrevis av år.

 

Falne trær i Svartdalen i Oslo

Det kan nesten være litt lett å glemme hvordan en ekte skog ser ut der vi rusler rundt i «oslobynaturen» på pene stier og beplantet skog. Misforstå meg ikke – det er ikke vanskelig å finne skikkelig skog rundt Oslo – men mye av det vi finner nær sentrum er ofte veldig ryddig! Buskene langs stien er kledelig klippet og døde trær blir fjernet. Det er absolutt ikke noe galt med dette! Men noen ganger ønsker man å klatre i et dødt tre, eller å krysse en elv på en altfor glatt tømmerstokk (eller noen ganger har Ingeborg lyst til å gjøre det, og jeg har egentlig ikke så lyst til å gjøre det).

Svartdalen i Oslo

Svartdalen kan friste med en skikkelig urskog! Gamle døde trær blir liggende, de får fin mose på seg, de råtner og  blir en del av landskapet. Siv får vokse fritt og Alna-elva ligger fritt tilgjengelig for lek og moro. Man glemmer for et lite øyeblikk at man befinner seg midt i storbyen og nyter istedet naturen og fuglkvitteringen.

Svartdalen i Oslo

Dette området er også et eldorado for fotografer! Både landskaps- og makrofotografer vil finne mange fine motiver her. Vær obs på at dalen er ganske trang, så sola forsvinner ganske så raskt.

Svartdalen i Oslo

Så ta med deg kamerasekken din, eller kanskje pikniksekken, og ta deg en tur ut i urskogen midt i Oslo!

Svartdalen i Oslo

Hvor ligger Svartdalen?

  • Share

2 Responses

  1. For et fint tips! Gøy at dere er tilbake. Når våren og sommeren kommer bør dere reise til Solvang Kolonihage. Der er det utrolig koselig 🙂

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *