logo

Sommeridyll på Lindøya – del 2

Oslo Lindøya

Vi har vært en tur på Lindøya i Oslofjorden (se Ingeborgs artikkel fra gårsdagen), og vi ble betatt av idyllen og hvor koselig det var på denne øya!

Jeg har bodd i Oslo i 15 år snart, og skal ærlig innrømme at jeg altfor sjeldent reiser ut til Øyene. Jeg tror det kommer til å forandre seg.

Oslo Lindøya skilt

 

Lindøya ligger i indre Oslofjord, og man kommer seg kjapt dit med ferje fra Rådhusbrygge 4. Strekningen dekkes av vanlig billett for kollektivreise i Oslo sentrum.

Oslo Lindøya hytter

Øya har ca. 300 små hytter spredt rundt, noen ganske tett på hverandre, så her har man god tone med naboen! Øya eies av Oslo kommune. Øya startet ikke som et hytteområde, men som et friluftsområde hvor man kunne telte. Historier sier at det første teltet ble slått opp på øya i 1905, men norske somre er skumle, og besøkende begynte å sette opp små lemme-hytter, og fra 1920 begynte de små permanente hyttene å dukke opp.

Oslo Lindøya hytter

I dag selges det i snitt et par hytter i året på Lindøya. Prisene er stive, en kvadratmeterpris opp mot 170.000 kroner for de dyreste. I tillegg er det en spesiell klausul knyttet til hyttene som gjør at de ikke kan pantsettes. Men har du 3.500.000 kroner stående på konto som samler støv, kan du få deg en liten søt hytte på 23 kvadratmeter i beste Oslofjord. Det vil si, du kunne få det i 2013. Kan jo være at prisene er lavere nå. Eller kanskje ikke…

Stemningen på Lindøya er rolig. Her er det ingen trafikk og støy, og skuldrene sank fort.

 

Oslo Lindøya Oslo Lindøya hengekøye

Det finnes ingen stor badestrand på øya, så det var få tilreisende badeturister. Men ta absolutt med badetøyet om du skal reise ut dit, for har du lyst, er det håp!

Oslo Lindøya Oslo Lindøya bading

 

For de er heldige nok til å ha hytte med utsikt, er det bare å sette seg i godstolen og nyte. Utsikten er nydelig!

Oslo Lindøya utsikt Oslo Lindøya

Velforeningen på øya har selvsagt åpningstider som passer inn i behagelig hytteliv.

Oslo Lindøya

 

Det er mye å kose seg over på øya, både koselige detaljer på hytter, og en kjempefin natur.

Oslo Lindøya postkasse Oslo Lindøya Oslo Lindøya blomstereng Oslo Lindøya blomster

  • Share

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *