logo

Om Oslo 360

Oslo360-firkantHVA?

Gjennom fotokonseptet, Oslo360, ønsker vi å forvandle dagligdagse Osloøyeblikk til kortreist fotokunst. Med kameraet rundt halsen jakter vi på verdifulle øyeblikk i alle byens retninger, 360 grader (derav navnet), både i kjente og ukjente deler av Oslo. Luskende rundt i Oslos mange nabolag finner vi nye kameravinkler og utforsker hvordan lyset endrer byen gjennom årstidene.

Hvem er det som bringer Oslo by til liv? Jo, oss mennesker! Derfor har vi et stort fokus på å ha et menneskelig element i bildene våre. Det gjør at Oslos borgere selv blir historiefortellerne, mens byen blir et naturlig bakteppe.

Mange dagligdagse situasjoner kan lett overses i våre digitale og travle liv. Å observere livet utspille seg mellom mennesker og bruke kameraet kreativt er derfor noe vi ønsker å gjøre for å fremheve de vakre sidene ved hverdags-Oslo. Ved hjelp av våre fire øyne, tre kopper kaffe og to kameraer gjør vi vårt beste for å samle sammen inntrykkene og dele de fineste Osloøyeblikkene med deg her. På den måten gir vi deg også en god mulighet til å få kortreist fotokunst fra din egen hjemby på veggen!

 

HVEM?

Oslo360 ble startet av Thomas Marthinsen og Ingeborg Lindseth i slutten av 2014. Vi er to glade Oslofotografer som i flere år har bodd i Norges hovedstad. Sammen sørger vi for å publisere fotografier tatt innenfor Oslos kommunegrenser flere ganger i uka, både her, på Facebook og Instagram.

Fotografiene du finner på Oslo360 er både hentet fra nylige fotovandringer og fra arkivet av bilder vi har tatt tidligere. Sjangrene er en god blanding av gate-, event-, natur- og kunstfoto.

 

HVORFOR?

Vi ønsker at Osloborgere skal sette enda større pris på sin egen hjemby. Et veggbilde av barcode i Oslo kan være vel så kult som et typisk bilde av skyskrapere i New York, synes vi!

I en tid hvor man setter stor pris på det lokale og kortreiste ønsker vi å kunne tilby kortreist fotokunst – av Oslofotografer, for bedrifter og privatpersoner i Oslo. Vi reiser miljøvennlig rundt i Oslo ved hjelp av grønn transport – på sykkel, på føttene eller med kollektivtransport.

For å se våre beste Oslobilder – Gå til GALLERIET

 

OM THOMAS

  • I overkant geeky på alt fra etterbehandling av bilder til baking av cookies
  • Skryter mye av at han alltid har med seg kameraet, men endte opp med å ta bilder med iPhonen da det endelig var nordlys i Oslo
  • Har en forkjærlighet for heisekraner i solnedgang

Thomas jobber til daglig som selger og fotokursholder i Norges største fotobutikk, Scandinavian Photo.

Se flere av Thomas sine fotografier og reisehistorier HER

OM INGEBORG

  • Lar seg lett distrahere av fotomotiver som stadig dukker opp, og er derfor meget lett å miste i en folkemengde
  • Mener selv hun ikke er bygd for norsk vinter, derfor rømmer hun stadig til utlandet for å reisefotografere og blogge.
  • Er over gjennomsnittet glad i popcorn, og har utviklet en teknikk for å holde popcornbegeret i ei hånd mens hun fotograferer med den andre.

Ingeborg jobber til daglig som freelance fotograf, reiseblogger på Hamaca Reiseblogg og som selger på Scandinavian Photo.

Se flere av Ingeborgs fotografier HER.

N23A6606