logo

En sommerdag i Hvervenbukta – del 1

Hvervenbukta Oslofjorden

Endelig kom sommervarmen, og avsted dro vi med toget for å sjekke ut sørøst-kantens mest populære strand – Hvervenbukta. Men ikke visste vi at vi skulle møte på både 19 graders badevann og gammel trelasthistorie!

Fra togstasjonen vandret vi gjennom Holmlias skoger og krysset en gangbro over E6, før vi fikk et glimt av havet. Snart fant vi ut at vi ikke var de eneste som ville tilbringe en av sommerens varmeste dager i Hvervenbukta. På gressplenene, stranda og svabergene lå hvite kropper og sugde til seg vitamin D. Det skulle visstnok være 19 grader i vannet – men jeg hadde hverken tatt med bikini eller håndkle!

En spesiell side vi likte ved Hvervenbukta var den vakre, hvite paviljongen som ligger på høyre siden av stranda. På et informasjonsskilt i nærheten kunne vi lese at paviljongen har stått her helt siden 1700-tallet og tilhørte Stubljan, en av byens flotteste herregårder. Flere av eierne til herregården tjente seg rike på trelasteksport og brukte stedet hovedsakelig som sommerbolig.

Hovedbyggningen ble dessverre ødelagt i en brann i 1913, men flere av de andre husene som var tilknyttet gården står enda. Blant annet det koselige, lille trehuset ved stranda som nå huser caféen, Anne på Landet. Den gamle kuskeboligen og portnerstua ved parkeringsplassen har også blitt gjort om til kunstnerverksteder.

Hvervenbukta-bade-strand Hvervenbukta-life-guard Hvervenbukta-badeHvervenbukta-OsloHvervenbukta-flytebryggeHvervenbukta-fiske

  • Share

One Response

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *