logo

Hva skjer i Oslo i mars 2016?

Ny måned, nye muligheter i Oslo! Her har vi samlet en del visuelle arrangementer og eventer du kan kose deg med i Oslo i mars.

 

2-5. marsby:Larm arrangeres for 19. gang i år og de kan friste med det siste innen nordisk musikk. Ser du en hipster vandre forvirret rundt i byen, er det god sjanse for at han eller hun er på vei på til Revolver, Rockefeller eller en av de andre scenene til by:Larm.

2-13. marsVM i Skiskyting starter med en åpningsseremoni på Universitetsplassen den 2. mars. Deretter følger 10 dager med stafetter, jaktstarter og sprinter for verdens beste skiskytere. Sted: Holmenkollen

5. mars – (GRATIS) Cyan: Bytte og salgsmarked for fotostæsj – Ta med ditt gamle fotostæsj!
Kameraer, linser, filtre, lysmåler, film, kjemi, fotolamper, stativ, dipp og dælp. Tid og sted: 12.00-15.00 i Jens Bjelkesgate 15.

8. mars – (GRATIS) Den internasjonale kvinnedagen verden over. Her i Oslo starter det med appeller og taler på youngstorget fra kl. 18, før det blir tog gjennom Oslos gater. Kvelden avsluttes med flere lystige lag ulike steder i byen.

9-13. marsEuropeisk Dokumentarfilmfestival arrangeres for 15. gang. Denne gangen er det plukket ut 23 filmer som gjenspeiler samfunnet vi lever i akkurat nå, og forteller sterke og engasjerende historier om mennesker i Europa og Norge i dag. Sted: Filmens Hus og Cinemateket i Dronningens gate 16.

11-17. mars – (GRATIS) Fotoutstilling: Unbounded: Order in Disorder – Se bilder tatt av avgangselevene på fotoskolen, Bilder Nordic, om hva grenser og rammer betyr for vårt samfunn i dag gjennom 4 perspektiver; selvet, samfunn, kultur og natur. Sted: Lille Grensen 7.

23-26. marsInfernofestivalen – Også i år inntar rockerne Oslo i påsken! Om du på vei til marka med ryggsekk og termos ramler over noen slitne metallrockere, hører de helt sikkert til Inferno festivalen. Siden 2001 har festivalen rocket Oslo-påsken, og i år kan de friste med artister som Mayhem, Nile og Marduk. Sted: Rockefeller og John Dee.

 

Andre ting hvert å få med seg i mars:

+ Mapplethorp+Munch – Det er en rekke fascinerende paralleller og berøringspunkter mellom Edvard Munch og Robert Mapplethorpe og det er dette som utforskes i utstillingen Mapplethorpe+Munch. Ved hjelp av 141 verk av Mapplethorpe og 95 verk av Munch presenteres en unik sidestilling av to store kunstnere som aldri før er gjort. Sted: Munchmuseet.

+ Siden det begynner å gå mot vår vil det også dukke opp flere og flere loppemarkeder i Oslo som kan være artige å få med seg.

 

  • Share

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *