logo

Hva skjer i Oslo i august 2015?

August er rett rundt hjørnet. Sommeren flyr jammen fort selv uten sommervær! Nå merker vi at Oslo er i ferd med å våkne til liv igjen etter sommerdvalen, og godt er det!

Her er festivaler, arrangementer og eventer som kan være verdt å besøke i august. Igjen har vi fokusert på fotovennlige og visuelle ting som skjer i Oslo:

 

1. augFoodie Tours på Mathallen. En totimers omvisning og smaketur der man får høre om Mathallens historie og smake på mat fra seks-syv andre matboder inne på Mathallen. Omvisningen starter kl 13 og koster 595 kr pr voksen.

10-12. augOslo Jazzfestival. En årlig festival med 60-70 jazzkonserter på 15-18 spillesteder i Oslo sentrum.

12-15. augØyafestivalen. Stor festival med et enormt program. Utenom vanlige konserter kan det også være verdt å sjekk ut Silent Disco. Her får man utdelt hodetelefoner, kan velge musikk etter egen smak og danse rundt med andre festivalgjengere hver dag fra kl 17.30-19.30. Sted: Tøyenparken.

14-16. augMela festivalen (GRATIS). Festival med utøvende kunst og kulturuttrykk fra hele verden. Festivalen har også et eget område med MelaMat fra mange av verdens mattradisjoner. Du finner den på Rådhusplassen.

14-23. augSirkuslandsbyen – Sirkusshow hver dag, samt workshops og mat fra Den grønne Elefant (økologisk, kortreist café) i Torshovparken.

21-22. augSommerøya. Her får du musikk fra rundt 20 artister, båtfest på fjorden, utstillinger, gatekunst, filmvisninger og workshops. Sted: Sukkerbiten rett utenfor Operahuset.

21-22. augDyrsku’n på Mathallen (GRATIS) Inspirasjon, gode matopplevelser, underholdning og kunnskapsformidling for mat- og landbruksinteresserte.

22. augColor med Rad. Et 5 km løp i Oslo der du blir bombardert med pulver i alle mulige farger underveis. For å være med må man registrere seg og betale 479 kr. Ved startstreken fås startnummer, t-skjorte, solbriller, midlertidig tatovering og en fargebombe.

22. augÅpen dag i Operaen (GRATIS) Bli med på baksiden av operaen og møt operaens kunstnere, håndverkere og teknikere.

22. augSkogsmarked på Sagene. (GRATIS) Bakgårdssalg med hyggelige mennesker fra underskogen som stiller med egenproduserte ting, lopper, vintageklær, vafler, snurrepiperier og nips. Starter kl 12.

23. augRed bull Flugtag (GRATIS så vidt vi kan se) – Hjemmelagede fly og kjøretøy skal skytes ut fra en 6 meter høy rampe og konkurrere om hvem som kan fly lengst. Tid og sted: Kl 13.00 i Bjørvika.

23. augBruktmarked i Hjemmets Kolonihager (GRATIS). Salgsboder og en liten café fra kl 12-16 på Bjølsen.

30. augSlide the city. Det er usikkert om vannsklieprosjektet på Karl Johan blir noe av enda, men vi lar det ligger her foreløpig. Det hadde jo vært dødskult om det faktisk ble gjennomført!

 

Tips oss gjerne hvis du har noen flere visuelle arrangementer og eventer i Oslo i august! 

  • Share

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *