logo

Fargerike Oslo

Oslo er fargerik by! Stadig flere bygårder velger spennende fasadefarger som gir oss et mer spennende bybilde. Men man må følge med for å få med seg detaljene!

Fra funkisboliger på Majorstua og Frogner, til gamle bygårder på Grünerløkka og gamlebyen. Vi finner de fargerike detaljene overalt.

Oslo arkitektur

Når gikk du sist rundt i gatene i Oslo og nøt arkitekturen? Eller kanskje i nabolaget ditt? Man må jo ikke reise til en annen kant av byen for å oppdage noe nytt! Jeg finner stadig nye sider av Oslo i gatene rundt på Galgeberg – og det er gater jeg har gått mye i.

I løpet av en dag forandrer lyset seg, og i løpet av året forandrer sesongene gatebildet. Personen som betrakter forandrer seg også. Noen ganger finner jeg ikke et eneste motiv. Selv om kameraet er med og lyset er «riktig», klaffer det ikke! Motivene er der, men hodet spiller ikke med. 

Man kan gå glipp av mange fine detaljer og motiver om man bare haster gjennom byen. Tar man seg god tid, ser rundt seg, lytter til byen og koser seg, dukker plutselig motivene opp. Og ikke glem å se opp! Det er mange spennende å se på toppen av fasader og bygninger. 

Fargerike Oslo

En liten utfordring til slutt:

Ta med deg kameraet/penselen/blyanten ut, og gå en tur i nabolaget en dag, og virkelig studér nabolaget ditt! Let høyt og lavt, gå inn sidegatene du vanligvis ikke bruker og ta deg god tid! Du vil garantert oppdage noe nytt! 

Og om du ønsker å dele ditt nabolag med resten av Oslo, kan du dele bildene på Facebook-siden vår her.

 

  • Share

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *