logo

Oslo 360

Fargerike Oslo

Oslo er fargerik by! Stadig flere bygårder velger spennende fasadefarger som gir oss et mer spennende bybilde. Men man må følge med for å få med seg detaljene!

(mer…)

Salt en nordnorsk installasjon på Langkaia i Oslo

SALT – nyåpnet installasjon på Langkaia!

Er du i Oslo kan du nå ta deg en tur i verdens nest største badstu med flott utsikt mot Operahuset, eller stå i en tunnel med lyder fra havet!

I dag var Thomas og jeg en tur ute i det fine Osloværet, og da kom vi over en installasjon som nettopp er satt opp på Langkaia. På fredag åpnet SALT, installasjonen som hyller naturen og kulturene i Arktis. Den store kunstinstallasjonen ble startet på Sandhornøya i 2014, og ble etter hvert flyttet til Bergen. Nå skal den etter planen stå på Langkaia i Oslo i 2 år.

INSTALLASJONEN BESTÅR BLANT ANNET AV:

  • En arktisk pyramide – under en lang fiskehjelle er det festet 16 høyttalere med lyder fra dyrene i havet.
  • Et langhus – dette lukkede bygget huser arrangementer, TED-talks og kan leies til private.
  • En sauna – dette trekantbygget huser verdens nest største badstu som kan nå 55 grader. Fra sitteplassen kan man nyte den flotte utsikten over Bjørvika og en iskald øl fra baren i samme bygg.

Saunaen/baren er foreløpig åpen i helgene (fredag-søndag). Det kan også være verdt å stikke innom Langkaia på kvelden siden fiskehjellene er lyssatt i ulike farger.

DSC07873 2017-02-12_0005DSC07861 DSC07855 2017-02-12_0004DSC07871

Oslo bilde silhuett

Silhuetter og skyer

Jeg har alltid likt silhuetter. Eller kanskje det er kontrastene jeg liker. Uansett –  jeg har også alltid tatt bilder av linjer! Arkitektur, rette linker og rotete linjer. Elsker det!

Oslo bilde silhuett

Jeg har tilbragt mye tid rundt Barcode og Bjørvika. Med alle de speilblanke flatene forandrer lyset seg hele tiden – refleksjoner ett øyeblikk og silhuetter det andre.

(mer…)

Oppdag Svartdalsparken (del 2)

Her kommer del to av innlegget fra Svartdalsparken, sett gjennom mitt (Ingeborgs) objektiv.

For snart to år siden utforsket jeg nordre delen av Alnaelva da jeg gikk turstien fra Groruddalen og sørover. Jeg ble skikkelig overrasket over de fine turområdene og alt det fine jeg så langs veien. Etter å ha bodd over fire år i Gamlebyen hadde jeg imidlertid aldri tatt turstien langs Alnaelva i Svartdalen som bare ligger drøye kilometeren fra der jeg bor.

Jeg har besøkt rundt 60 land i verden, men fortsatt kan jeg oppdage helt nye områder like ved der jeg bor. Det er ganske artig å tenke på!

 

2017-02-04_0001

DSC07716

DSC07755

2017-02-04_0002

DSC07727

DSC07745

Svartdalen i Oslo

Svartdalen – en liten urskog midt i Oslo

Vi er endelig tilbake folkens!

Etter en god stund med nesten daglige Oslobilder, legger vi nå om tempoet noe. Vi vil heretter legge ut to bildeserier ukentlig – nå med flere bilder, kanskje en liten tekst og vi skal prøve å gå litt mer i dybden på stedene vi besøker.

Håper dere liker den nye stilen! Har du tips om steder vi bør besøke, legg gjerne igjen en kommentar under, eller send oss en e-post på post@oslo360.no.

Svartdalen

Har du vært i Svartdalen?  Om du er heldig nok til å bo på østkanten i sentrum, så har du en liten urskog ikke langt fra deg! I Svartdalen finner du en fin blanding av gode stier og falne gamle trær som, med litt fantasi, kan ha ligget der i hundrevis av år.

 

Falne trær i Svartdalen i Oslo

(mer…)

Fengselsparken i Oslo

Hissig kunst i Fengselsparken

Kunsten i Fengselsparken har sterke meninger!

Galgeberg i Oslo

Lys og skygge på Galgeberg

Fin arkitektur i lys og skygge på Galgeberg.

tivoli på grønland i pinsen

Trivelig på tivoli

En av de mange snurrende, spinnende, svingende attraksjonene på tivoliet på Grønland i pinsen.

Maridalen Nordmarka i Oslo

Maridalen

Her kommer noen flere bilder fra turen vår til Maridalen i Nordmarka. Det er deilig at vi har et så fint turområde en liten busstur fra Oslo, og alle bør benytte marka i sommer! Så pakk tursekken, ta med kamera og gå en tur  i skoen!

Maridalen Nordmarka i Oslo Maridalen Nordmarka i Oslo Maridalen Nordmarka i Oslo

Vårtur fra Hammeren til Skjærsjøen

Når våren og varmen kommer finnes det ikke noe bedre å gjøre en søndag enn å ta en vandretur i Oslomarka. På søndag utforsket vi et område jeg aldri har vært i før – Maridalen. Fra Hammeren fulgte vi elva oppover og fant flotte fossefall, småkoselige hus, hvitveis og en haug sykkelister.

Etter tre kilometer kom vi frem til Skjærsjøen som er en oppdemmet innsjø. Dammen ble bygget i år 1900 sammen med et vannkraftverk på Hammeren som skulle forsyne hele Oslo med strøm. I dag dekker imidlertid kraftverket kun strøm til 800 husstander.

 

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04652

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04644

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04620

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04619

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04664

2016-05-19_0001

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04670

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04675

2016-05-19_0002

Ingeborg-Lindseth-Oslo_DSC04687

Hvordan komme seg til Hammeren?

  • Buss nr 51 fra Nydalen.
  • Hopp av på stoppet som heter Hammeren, og gå langs elva oppover derfra.