logo

12 favorittsteder i Oslo fra 2015

Det er gøy å se tilbake på fjoråret og oppdage hvordan Oslo360-prosjektet har gjort oss bedre kjent med vår egen hjemby. I tillegg er vi begge positivt overrasket over hvor mye vakkert Oslo har å tilby. Fototurene i 2015 førte oss til en rekke nye badesteder, vandreturer, parker, grillplasser og utsikter i byen vår. Her har vi samlet våre favorittsteder i Oslo fra 2015. 

Stedene er satt i tilfeldig rekkefølge. Kart over stedene finnes nederst i innlegget.

 

1. Lindøya

Å ta ferja ut til Lindøya er et nydelig avbrekk fra den bråkete, hektiske Oslosommeren. På øya finnes en liten butikk, et stort antall idylliske trehus i forskjellige farger, et lite skogområde og flere flotte badesteder. Et lite sommerparadis i Oslo!

Mer om Lindøya finner du HER.

lindøya-oslo-favoritt

 

2. Svartkulp

Følger du stien på høyre side av Sognsvann og tar av mot høyre ved en liten elv finner du Svartkulp, et herlig lite badevann om sommeren og et nydelig tursted om vinteren. På sommeren er Svartkulp et badetøy-er-valgfritt badevann, så ikke bli overrasket om du ser en naken kropp eller to.

Mer om Svartkulp finner du HER.

svartkulp-favoritt-oslo

 

3. Hvervenbukta

På en av fjorårets fineste sommerdager tok vi toget til Holmlia for å utforske Hvervenbukta. Gjett om vi ble overrasket over sydentilstandene, de gamle historiske bygningene og den koselige caféen, Anne på Landet. Vi kunne ikke tro at vi ikke hadde besøkt Hvervenbukta før!

Mer om Hvervenbukta finner du HER.

Hvervenbukta-oslo-favoritt

 

4. Lillomarka

Vi snakker begge ofte om at vi må utforske mer av Oslomarka. En av turene vi tok i fjor var en gåtur i Lillomarka med grillen i sekken. Stien førte oss forbi Isdammen, der vi fikk se flotte refleksjoner fra de små trehusene som ligger like ved. På vei opp til Årvollåsen fikk vi også fin utsikt over Oslofjorden. En herlig tur på en varm vårdag.

Mer om Lillomarka finner du HER.

lillomarka-oslo-favoritt

 

5. Rodeløkkens Kolonihager

En søndag i september leste vi at Rodeløkkas kolonihager hadde åpent for besøkende. Vi var derfor ikke sene med å slenge kameraet på skulderen og ta turen innom. Bak gjerdene åpenbarte det seg en liten oase av idylliske småhus, bugnende frukttrær og velstelte hageflekker. På en åpen gresslette midt i kolonihagen ble det også solgt deilige vafler og holdt loppemarked for de som måtte stikke innom.

rodeløkken-kolonihage-oslo-favoritt

 

6. Langs Alnaelva i Groruddalen

Vi sentrumsboere drar gjerne til Akerselva for å vandre langs en elv, men oppe i Groruddalen finnes også en koselig gåtur langs Oslos lengste elv, Alnaelva. Går du langs elva sørover fra Grorud T kommer du inn i Grorudparken, forbi en koselig prestegård og gjennom Hølaløkka. Etter det kan man gå videre gjennom en høyspentpark, en vakker bjørkeskog og forbi noen gressende hester.

Mer om Alnaelva finner du HER.

alnaelva-grorud-oslo

 

7. Bogstad gård

Bogstad gård og Bogstadvannet er et fint grøntområde ikke langt fra Oslo sentrum. Bogstad gård kan by på mange postkortmotiver (hovedbygget ble bygd på slutten av 1700-tallet) for ivrige fotografer, mens Bogstadvannet et er nydelig sted for utelunsj og litt bading. Buss 41 mot Sørkedalen tar deg til Bogstad gård.

bogstad-gård-oslo-favoritt

 

8. Ormøya

En kort sykkeltur på E18 sørøstover fra Oslo sentrum ligger Ormøya, et perfekt sted å tilbringe sommerkvelden med en varm grill, et friskt sjøbad og en nydelig solnedgangen over Oslo. Et hopp fra Ormsund bru, en tur på stand up paddle eller en sykkeltur videre utover til Malmøya kan også være gode alternativer for dem som ønsker en kveldsaktivitet.

ormøya-oslofavoritt

 

9. Botanisk Hage på Tøyen

Vi har begge blitt veldig glade i Botanisk Hage på Tøyen med sine 8500 plantearter fra ulike deler av verden. Det fine med parken er at den har noe å tilby gjennom alle årstider. Om sommeren er parken en frodig, grønn lunge med bortgjemte hjørner man kan ta med kjæresten på picnic. Om høsten skifter parken karakter, og blir et fargesprakende og spektakulært syn. Om vinteren kan man besøke Victoriahuset, et bygg som konstant holder 25 grader og høy luftfuktighet for å holde de tropiske plantene og krydderne i livet. Og om våren våkner de vakre vårblomstene til liv igjen etter vinterkulden.

botanisk-hage-oslo-favoritt

 

10. Huk

Huk er og blir en sommerklassiker for Osloboere. Et deilig badested lett tilgjengelig med 30-bussen som i tillegg har flott utsikt utover Oslofjorden. Enten man vil spille volleyball, drive med vindsurfing, grille middagen, bade naken eller fotografere vakre solnedganger er Huk et sted du trygt kan besøke hele året.

huk-oslo-favoritt

 

11. Akerselva

Turveien langs Akerselva er det flere og flere som har fått øynene opp for, og med god grunn. Langs Akerselva finnes mange fine bruer, brusende fosser, interessant historie og koselige spisesteder. Om høsten arrangeres også et av våre favorittarrangementer i Oslo, Elvelangs, hvor kan nyte synet av et stort antall lysdekorasjoner og lysopptredner ved elveleiet.

Les videre om Akerselva fra Maridalsvannet til Nydalen

akerselva-oslo-favoritt

 

12. Torshovdalen

I sommer kom vi tilfeldigvis syklende gjennom Torshov og oppdaget Torshovdalen, en bortgjemt parkperle med en litt underlig skulptur. Midt i parken står et gigantisk hode med en del inngraverte tall over skallen. Ellers var parken merkelig tom. Kanskje det er flere enn oss som ikke vet om denne fine parken?

Torshuvdalen-Oslo

 

Kart over stedene

 

Hvor er ditt favorittsted i Oslo?

  • Share

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *